Recept fröknäcke / Recipe seed crispbread

3 December 2012


Read the English text

Här är ett recept på ett nyttigt och gott knäckebröd som du kan ha både som smörgås eller extra snacks utan något pålägg på. Dina vänner kommer att imponeras över din händighet i köket, och allt du behöver är lite frö och tio minuter!

1 dl. Solroskärnor
1 dl. Sesamfrö
1/2 dl. Pumpakärnor
1/2 dl. Linfrö
2 dl. Rågsikt
1/2 dl. Olivolja
2 dl. Varmt vatten

Lite flingsalt att strö över den färdiga smeten.

Sätt ugnen på 150 grader (helst varmluftsugn men det är inte nödvändigt). Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Platta sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på och strö lite krossat flingsalt över. Skär därefter upp smeten i rutor, för att man när knäckebrödet är klart lätt ska kunna få ut lagom stora bitar. Sätt in plåten i ugnen och låt knäckebrödet gräddas i 50 min.

Det är ett enkelt knäckebröd att göra och du kan lätt lägga till eller byta ingredienser till något annat, exempelvis russin.

 

Here is a recipe for a healthy and tasty crisp bread that you can have both as sandwich or extra snacks without toppings on. Your friends will be impressed over your skill in the kitchen, and all you need is some seeds and ten minutes!

1 dl. sunflower seeds
1 dl. sesame
1/2 dl. pumpkin seeds
1/2 dl. linseed
2 dl. sifted rye flour
1/2 dl. olive oil
2 dl. hot water

A little sea salt to sprinkle over the finished batter.

Preheat the oven to 150 degrees (preferably oven but it’s not necessary). Mix together all ingredients in a bowl. Plate then the batter on a baking sheet with parchment paper and sprinkle some crushed flake salt over. Next, cut the mixture into squares because when the crisp bread is done it’s easy to get bite-sized pieces. Insert the tray into the oven and allow crisp bread to bake in 50 minutes.

It is a simple crisp bread to do and you can easily add or change ingredients to something else, such as raisins.

Lämna svar / leave a Reply